Keygen.exe: hva det er, hvordan det fungerer, og hvordan du fjerner det

  • Keygen.exe er en piratkopiert programvare som kan bære trojanere og skadelig programvare. Hensikten er å lage lisensnøkler for brukere for å registrere en programvare ulovlig.
  • Denne typen hackverktøy brukes knapt i dag, men likevel til stede i piratmiljøet. 
  • Ta en titt på Cybersecurity Hub for mer nyttig informasjon som kan hjelpe deg med å bekjempe alle cybertrusler.
  • Sørg for å sjekke ut vår How-To-seksjon for komplette guider om feilsøking av tekniske problemer.

Piratkopierte versjoner av programvare kommer ofte ledsaget av sikkerhetstrusler. Mesteparten av tiden krever de sekundære applikasjoner for å kjøre eller registrere seg.

En av disse er Keygen.exe, et enkelt program som kan bringe en pose full av skadelig programvare eller spyware rett ved inngangsdøren din.

Vår intensjon i dag er å forklare hva Keygen.exe er, hvordan det kan påvirke din PC, og hvordan du skal håndtere det. Hvis du er bekymret for de negative effektene, kan du se nedenfor for detaljert forklaring.


Hva er Keygen.exe?

Navngitt også Key Generator, er et hackverktøy, men ikke skadelig programvare per se. Den kommer for det meste med piratkopiert programvare, og dens viktigste bruk er å opprette lisensnøkler slik at brukere kan registrere ønsket program ulovlig.

Selv om dette verktøyet ikke er skadelig programvare i seg selv, er det fremdeles ulovlig av åpenbare årsaker, og det kan ha trojaner, virus eller datastjeling av keyloggers som vil skade PCen.

Hvordan virker det?

Sammenlignet med sprekker endrer Keygen ingen deler av programmet. Ved å endre visse sikkerhetsalgoritmer, gjør det at en vilkårlig lisensnøkkel kan fungere.

Etter at du blir bedt om å sette inn lisensnøkkelen under installasjonen, vil dette hackprogrammet generere en kode slik at du kan sette den inn manuelt.


Hvordan kan jeg fjerne Keygen.exe-verktøyet?

1. Utfør en rask virusscanning

  1. Trykk på   Windows-tasten + I for  å åpne   Innstillinger-appen .
  2. Gå til delen   Oppdatering og sikkerhet   .
  3. Velg   Windows Security   fra venstre panel.
  4. Klikk på Åpne Windows Defender Security Center i høyre panel   .
  5. Velg beskyttelse mot   virus og trusler  , og klikk på Hurtigskanning .

Hvis du er interessert i å bli kvitt Keygen og andre relaterte filer, kan du gjøre det ved å slette det manuelt. Bare slett de nedlastede filene helt, og det skal være det.

På den annen side er det en sjanse for at systemet ditt allerede er infisert. Derfor kan infeksjoner oppdaget bety at du vil miste data.

Du kan bruke den innebygde beskyttelsesprogramvaren Windows Defender til å utføre en rask skanning ved å følge trinnene ovenfor.


2. Bruk en tredjeparts antimalware-programvare for en dyp skanning

Å sørge for at PC-en din er beskyttet mot effekten av skadelig programvare, er av største betydning. I dette tilfellet foreslår vi en full skanning.

Vi anbefaler på det sterkeste Vipre Antivirus Plus-  programvaren for å optimalisere datamaskinen din ved å fjerne alle spor av skadelig programvare, og for å sikre en jevn drift av PCen.

Dette antivirusprogrammet er en neste generasjons sikkerhetsløsning som er designet for å være rask, holde seg utenfor veien og holde det digitale livet ditt trygt.

Det gir fullstendig beskyttelse mot virus, ormer, spam, spionprogramvare og annen skadelig programvare. Den integrerte brannmuren avverger angrep fra nettverket.

Vipre Antivirus Plus

Vipre Antivirus Plus

For å beskytte PCen din optimalt, bør du bare stole på Vipre Antivirus Plus. Gratis prøveperiode Besøk nettstedet

Selv om Keygen.exe ikke er skadelig programvare, har den i mer enn 50% av oppdagelsene en slags skadelig programvare. Det er en risiko visse brukere er villige til å ta, men vi anbefaler deg ikke å gjøre det.

Videre kan den piratkopierte programvaren, foruten det faktum at den er ulovlig, være et problem alene.

Ikke glem å fortelle oss om en av løsningene får deg gjennom problemet. Hvis du har andre forslag eller spørsmål, kan du gjerne legge dem igjen i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig publisert i september 2017 og har siden blitt oppdatert og oppdatert i oktober 2020 for friskhet, nøyaktighet og omfattende.